Pabien geslaagde personeelsleden SEPB

 

Vanaf december 2017 is SEPB twee bevoegde docenten rijker: Francois Maduro, docent CT (horeca/serveren) EPB Oranjestad behaalde zijn lerarenopleiding CT aan het IPA, en Erwin Ras, docent Informatiekunde EPB San Nicolas slaagde voor de IPA-opleiding Pedagogisch Getuigschrift. Pabien Francois en Erwin, pabien EPB!

 

-----

 

In de oktobervakantie van 2017 is Lily Henriquez geslaagd voor haar opleiding 2e graads docent Engels aan de Windesheim Hogeschool in Nederland. Pabien! Lily is al in februari 2016 begonnen als docent Engels, en heeft het laatste deel van haar studie gecombineerd met het werken op EPB Oranjestad als fulltime onbevoegd docent. Een hele prestatie. Gefeliciteerd Lily met dit mooie resultaat.

 

 

-------------------------

 

 

In juli 2017 is Kayleigh Mahadeo-Pawironadi geslaagd voor haar 2e graads wiskunde. Kayleigh is sinds oktober 2014 al docent bij EPB San Nicolas, ze was toen 22 jaar. Ze had op dat moment al werkervaring als docent op Colegio en in Nederland op een MBO-opleidiing. 

Gefeliciteerd Kayleigh met je bevoegdheid en we hopen dat je met met veel genoegen je goede werk als docent wiskunde voortzet op EPB San Nicolas. 

 

In juli 2017 slaagden 4 van de SEPB-docent voor het Pedagogisch-didactisch getuigschrift aan het IPA. Pabien Laida Dubero, Samantha Robert, Rahid Tromp en Marjanne Vrolijk met jullie bevoegdheid.

Veel succes en plezier bij jullie verdere carriere in het EPB-onderwijs.

 

EPB te briya: Pabien unit Service EPB San Nicolas: Bas Willemsen (2e gr bevoegd) en Helena Bislip (3e graads bevoegd) CT

Twee docent Consumptieve Technieken (koken, brood/banket, serveren) hebben een diploma behaald:

  • Bas Willemsen heeft de opleiding voor 2e graads bevoegd docent CT afgerond. Pabien, bon trabou! Bas werkt al sinds 2007 bij de EPB-scholen als docent, na een succesvolle carriere als chef en leermeester. Hij heeft inmiddels een vaste benoeming als bevoegd docent.
  • Helena Bislip heeft haar 3e graads bevoegdheid behaald en kan verder studeren voor een 2e graads bevoegdheid. Helena werkt sinds 2007 bij EPB San Nicolas als onbevoegd docent CT. Daarvoor heeft zij als kok en sous-chef in verschillende restaurants op Aruba gewerkt. Helena pabien met je lerarenbevoegdheid.

 

 

 

Renaldo Maldonado werkt sinds 2012 als docent koken op EPB Oranjestad. Hij heeft na de middelbare school op Aruba de koksopleiding en diverse specialisatiecursussen in Costa Rica behaald en vervolgens gewerkt als kok, chef en docent in Costa Rica, Aruba en Nederland. De afgelopen jaren heeft hij zijn werk gecombineerd met de opleiding aan het IPA om bevoegd docent te worden. Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

==============================

 

De Minister van Onderwijs van Aruba heeft aan meer dan 100 Arubaanse schoolleiders de mogelijkheid geboden om een brede schoolmanagement-opleiding te volgen van "The Institute for Education Leadership", Ontario, Canada. Deze opleiding bestond uit zes modules: Principal Leadership for School Improvement, Characteristics of Effective Schools and Systems, Building Relationships and Developing People, Setting Goals and Expectations Using Data Informed Decision Making, Leading Improvement in Classroom Instruction: Meeting the Needs of All Learners, Instructional Leadership Project Proposal Development: The Application of Theory to Practice.

De Stichting EPB feliciteert de volgende directieleden, die geslaagd voor de opleiding International School Leadership:

 

EPB Oranjestad: L. de Cuba, M. Nicolaas, A. Tromp

EPB San Nicolas: A. Croes-Albertsz, R. Figaroa, E. Helder, E. Lopez

 

 ____________

 

============================

Pabien aan docent Orlin Geerman met het behalen van de 3e graads bevoegdheid voor Consumptieve Technieken.

Orlin Geerman is sinds 2011 docent Consumptieve Technieken (Horeca) op EPB Oranjestad. Na zijn koksopleidiing en een carriere als kok in verschillende restaurants in Nederland en op Aruba heeft hij in 2011 gekozen voor een functie als docent bij de EPB. Naast zijn werk is hij bezig met de opleiding voor 2e graads docent CT bij IPA. Op 24 april 2017 heeft hij zijn 3e graads bevoegdheid behaald, waarmee hij bevoegd is als docent bij de EPB. Inmiddels is hij gestart met het vervolg van dezelfde opleiding, met als doel zijn 2e graads bevoegdheid te behalen. 

 ========================

 

De heer Patrick Richards is sinds 2013 werkzaam als docent metaaltechniek op EPB San Nicolas. Hij heeft de afgelopen twee jaren, naast zijn werk, de deeltijdopleiding "Pedagogisch Didactisch Getuigschrift" gevolgd aan het IPA zodat hij in het onderwijs werkzaam kan blijven. 

Op 31 maart 2017 heeft Patrick zijn Getuigschrift behaald, waarmee hij bevoegd is voor het onderwijs. Pabien met dit mooie resultaat. 

 

 Afbeeldingsresultaat voor IPA pedagogisch didactisch getuigschriftAfbeeldingsresultaat voor IPA aruba

 

 

 =======================================

 

  

(S)EPB lights are shining!

Directeur SEPB: Wederom zijn er twee medewerkers van de SEPB die een diploma hebben gehaald:

De heer Glen Slijters (EPB Oranjestad) en mevrouw Gwen Kortram (EPB San Nicolas), hebben het diploma 2e graads leraar Nederlands behaald aan het IPA.

Pabien mijnheer Slijters, pabien mevrouw Kortram! Veel succes toegewenst met deze extra kennis.

     

 

In juni 2016 hebben twee personeelsleden een pedagogisch-didactische opleiding succesvol afgerond met een certificaat:

- De heer Edwin Blijden behaalde zijn PDG-certificaat aan het IPA

- Mevrouw Angie Quijada behaalde het PDG-diploma van de Stichting Curacao Academie (voorheen Stichting Nederlands-Antilliaanse Academie)

Pabien collega's met dit resultaat. 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

Een flink aantal van onze medewerkers zijn bezig met een studie t.b.v. hun werk of t.b.v. hun persoonlijke ontwikkeling.

In de afgelopen maand zijn daar mooie voorbeelden van die op deze wijze nogmaals gefeliciteerd worden;

 

Dhr. Ramou,  leraar van de Unit Techniek EPB Oranjestad heeft zijn PDG diploma behaald;

Dhr. Willemsen, leraar van de Unit Service EPB Oranjestad heeft zijn derdegraads lerarenopleiding Consumptieve Technieken behaald;

Mw. De Cuba, Unit Manager van de Unit Techniek EPB Oranjestad heeft haar certificaat van het Canadese “Leadership Programme” behaald;

Dhr. Lopez, Directeur van EPB San Nicolas heeft zijn certificaat van het Canadese “Leadership Programme” behaald.

 

Masha pabien pa sr. Ramou, Willemsen y Lopez y pa sra. De Cuba. Heeft u eerder een certificaat of een diploma behaald en is het niet op de website gezet? Vanaf nu gaat de SEPB dat wel doen.

Er neemt een flink aantal medewerkers deel aan verschillende opleidingen, zoals de opleiding Nederlands, de opleiding Wiskunde en de PDG opleiding, en de 3e en 2e graads Consumptieve opleiding.

Un bunita trabou! De SEPB houdt u op de hoogte en wenst u een feestelijke Koningsdag toe

 

Pabien.

  

20 jaar EPB: And when we let our own light shine, we unconsciously give other permission to shine too.

 

 

SEPB looking for the stars .         

 

 

 

Drs. M. van Helvoort

directeur SEPB

EPB Onderwijs

03 November 2015
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015

Praktische Informatie

19 February 2018
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015

Organisatie

07 September 2015
07 September 2015
07 September 2015

Social Media

Contact Us

Stichting EPB Aruba

Byronstraat 2-A, Oranjestad

Telefoon: +297 585 7780

Email: h.bosma@sepb.aw

Fax: +297 585 5982

Websitewww.epbaruba.com

Login Docenten

De Stichting Educacion Profesional Basico (SEPB) is de overkoepelende Stichting die het beheer en management van het lager beroepsonderwijs op Aruba voert.

De SEPB stelt zich ten doel om leerlingen, ongeacht hun geloofsovertuiging, zowel algemene vorming als specifieke beroepsvorming aan te bieden.

De Stichting heeft twee EPB-scholen, gevestigd in Oranjestad en San Nicolas.